arrow_drop_up arrow_drop_down
MH17: ROUWEN, HOE DAN?! - 17 JULI 2014
4 oktober 2020 

MH17: ROUWEN, HOE DAN?! - 17 JULI 2014

Fragment uit mijn boek MH17: Rouwen, Hoe dan?!

DEEL 1 VOORWOORD

HOOFDSTUK 1 17 JULI 2014

DE DAG VAN DE RAMP

Moe van het werken rij ik in mijn auto van mijn werk naar huis. Tijdens een ingelaste vergadering hadden we te horen gekregen dat er voor de zoveelste keer bezuinigd moest worden. Wat een gekte en gedoe weer. Ze zijn echt bezig om het bedrijf naar de knoppen te helpen. Het zijn de kwetsbare mensen die hier het slachtoffer van worden. Ook voor de medewerkers is dit weer een ramp. De zoveelste verandering in turbulente tijden.

Mijn hart gaat tekeer en mijn irritatie komt weer boven drijven, ik zit mij zo verschrikkelijk kwaad te maken en baal als een stekker want dit wordt wéér – voor de zoveelste keer – puinruimen. In de auto luister ik naar een nieuwsbericht op FunX: er is een vliegtuig neergestort met heel veel Nederlanders erin. Jeetje, wat een drama, denk ik.

Op een druk kruispunt sta ik te wachten voor een rood verkeerslicht als mijn telefoon gaat.

Mijn jongste zusje Ginny belt met de vraag:

‘Lique-je, waar ben je?’

‘Ik zit in de auto op weg naar huis.’

‘Je moet direct komen, want Ben & Dewi zaten in dat vliegtuig.’

‘Welk vliegtuig, waar heb je het over?’, vraag ik.

‘De MH17’, zegt ze.

‘Wat bedoel je?’

‘Heb je het niet gehoord dan?’

‘Nee, ik weet niet waar je het over hebt, waar zijn Ben & Dewi dan?’

‘Zij zitten in het vliegtuig.’

‘Ik kom eraan, even Titi ophalen en dan kom ik direct naar Utrecht.’

Ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is. Ik hang op en rij naar huis om Titi thuis op te halen. In de auto bel ik haar op en zeg dat ze klaar moet staan omdat we naar Utrecht gaan. Tijdens de rit blijven er allerlei vragen door mijn hoofd spoken. Ik geloof het niet, het is niet waar. Ze hebben zich vergist. Hoezo zitten Ben & Dewi in dat vliegtuig?

Ik was vergeten dat ze vandaag op vakantie gingen en realiseer mij ook dat ik ze geen gedag heb gezegd.

Hoe dan? Mijn hart bonst en ik voel mijn bloed stromen. Een onbehagelijk gevoel komt boven drijven.

VERDER LEZEN

Wil je mijn persoonlijke verhaal als nabestaande van de MH17 verder lezen? Je kunt hier het boek bestellen.

Ik deel mijn ziel in letters en hoop dat jij naar een wereld kunt kijken die voor ogen onzichtbaar is, want alleen met je hart kun je echt zien…

Liefs Lique

Over de schrijver
In het dagelijks leven is Lique een Well-being Coach & Mentor. Ze helpt je een gezonde levensstijl te leiden en je ware potentieel te ontgrendelen door in balans te komen, bewust je mindset te gebruiken en spiritueel te bloeien. Na haar opleiding Bedrijfskunde (MScBA) is zij verder gaan studeren. In haar onderzoek als PhD-candidate heeft zij geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd naar Nederland. Ook is zij auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!', coauteur van 'Lefwijf' en ervaringsdeskundige op het gebied van c-ptss, depressie, rouw & verlies.
Reactie plaatsen

Gebruik van cookies