deeper into your story

uw verhaal in een boek is het vertellen waard!

bent u zover dat u uw verhaal wilt vertellen?

Gezien. Gehoord. Gedacht. Gevoeld. Gesproken. Geschreven. 

Waarom u uw levens- of oorlogsverhaal in een boek wilt laten opschrijven?


1. Om herinneringen aan uw leven – met alle ups en downs – te bewaren. Ook voor later, wanneer u er niet meer bent. Wat maakt u gelukkig? Waar heeft u spijt van? Welke levenslessen wilt u graag doorgeven? Het geeft rust om te weten dat alles nu vastligt en dat alle vragen beantwoord zijn.


2. Misschien behoort u wel tot de laatste generatie met herinneringen aan bepaalde – soms heel belangrijke – historische periodes: Nederlands-Indië, de Tweede Wereldoorlog, het leven na de oorlog, grote gezinnen. U kunt ervoor zorgen dat uw kennis van die tijd niet verloren gaat.


3. Omdat uw (klein)kinderen het bijzonder interessant vinden om meer te leren over hun achtergrond en familiegeschiedenis. Welke rol speelde de oorlog in het gezin waarin u opgroeide? Wat deed uw moeder en vader? Wie was die jong gestorven zus of broer eigenlijk? U kunt deze verhalen nu doorvertellen en achterlaten, zodat ook de generaties na u weten waar hun wortels liggen en hun identiteit kunnen vormen.


4. Omdat het oplucht over zaken te praten die u eerder liever voor uzelf hield, maar die u nu graag kwijt wilt. Bijvoorbeeld over wat u heeft meegemaakt tijdens de Bersiap Periode of in de Jappenkampen. Door uw levensverhaal te vertellen, krijgt u de kans om alles rustig op een rijtje te zetten, zonder dat u daarbij wordt onderbroken of veroordeeld. Mijn ervaring leert dat dit heel prettig is.


5. Omdat het laten opschrijven van uw levensverhaal u kan helpen bij het een plek geven van een moeilijke periode in uw leven (verlies van een dierbare of dierbaren, scheiding of een ernstige ziekte). Het is geen therapie, maar blijkt voor veel mensen wel helend en/of therapeutisch te werken.


6. Omdat een levensverhaal de band tussen u en uw (klein)kinderen nóg hechter maakt. Want als zij weten wat u heeft meegemaakt, zullen ze meer begrip en respect krijgen voor de keuzes die u in uw leven heeft gemaakt.


7. Omdat u verhaal er toe doet en het collectief geheugen niet verloren mag gaan!


Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

met groot respect en een diepe buiging voor deze mensen!

#oorlogsverhalen

Absolute Aanrader!

Andrea B.

ZE IS EEN WARE STORYTELLER!

Margot R.R.

IN GOEDE HANDEN!

Katja  L.

hoe het werkt in 7 stappen

welkom

U ontvangt een welkomstpakket met de benodigde informatie. 

intake

Voordat we starten gaan we eerst kennismaken met elkaar. Dit doe ik via een persoonlijk intakegesprek. Mijn team en ik willen goed aansluiten bij uw wensen en uw verhaal. Het is ook uw boek!

vragenlijst

Soms werk ik ook met vragenlijsten. De vragenlijsten zijn ontworpen om het geheugen op te frissen en zorgen voor gestructureerde interviews. Ze zijn simpel, leuk en brengen herinneringen terug waar u al jaren niet meer aan gedacht hebt! U kunt ook besluiten om een extra interview te bestellen en voort te borduren op de vragenlijst.

innerview

De innerviews (diepte-interviews) vormen de basis van uw verhaal en zijn bij u thuis.

De meeste innerviews duren rond de twee uur per keer.

Het gesprek wordt opgenomen zodat het verhaal in tact blijft.

uw boek wordt geschreven

Nadat het innerview is afgelopen wordt uw boek geschreven. Regelmatig krijgt u de mogelijkheid om de tekst te beoordelen en feedback te geven.

cover en ontwerp van uw boek

Terwijl het boek wordt geschreven kunt u foto's toesturen. U kunt ook een coverfoto selecteren en de vormgeving van je boek bepalen.

Mocht u nieuwe foto's willen, ik werk met een Storyteller Fotograaf die nieuwe authentieke foto's van u maakt. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

drukken en bezorgen

De laatste fase: het ontwerp en de vormgeving.  U kunt nog een drukproef bekijken voor het boek naar de drukker gaat. Uw levensverhaal in een boek dat prachtig is gebonden, hard cover biografie wordt gedrukt en bij uw thuis bezorgd. Dit proces duurt meestal tussen de acht en twaalf weken (hangt af van de lengte van uw boek).

story- & emotion teller

transformational & consciousness coach

lIQUE FREDRIKSZ

Tijdens mijn PhD-onderzoek heb ik geluisterd naar de 'stille' verhalen van de Indische Nederlanders. Ik heb hun levens verhalen opgetekend en gebruikt in mijn onderzoek. Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van helend schrijven.

3 verschillende pakketten

of een custom service op maat gemaakt op uw wensen!

compact

€ 1.777,-

55-60 pagina's boek

33 pagina's tekst

4 uur innerview

maximaal 25 foto's

soft of harde kaft

4 gedrukte exemplaren

1 digitale versie

gratis welkomst pakket

compleet

€ 3.777,-
85-90 pagina's boek
55 pagina's tekst
6 uur innerview
maximaal 35 foto's
soft of harde kaft

4 gedrukte exemplaren

1 digitale versie
gratis welkomst pakket

novelle

€ 5.777,-

120-125 pagina's boek

90 pagina's tekst

10 uur innerview
maximaal 45 foto's
soft of harde kaft

4 gedrukte exemplaren

1 digitale versie
gratis welkomst pakket

HEEFT U ERGENS ANDERS HULP MEE NODIG?

Op maat gemaakte projecten vind ik erg leuk!

  Mis je iets? Neem dan vooral contact met mij op.

YOUR VOICE - YOUR STORY - YOUR LIFE

True Storyteller

Amber L.

fantastische storylistener

Richard H.

ze is echt geweldig

Edwin L.

tijd om uw levensverhaal vast te leggen