dr. lique fredriksz


TRANSFORMATIon & Well-being coach/Mentor

I inspire and motivate people from all walks of life and career

Ik geloof dat een deel van mijn roeping hier op aarde is om mensen te helpen verbinding te maken met anderen. Die hun visie uitbreiden van wie ze werkelijk zijn en alles wie ze kunnen zijn via het vertellen van verhalen zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan.


MIJN GROTE WAAROM

Ik motiveer je om je ware ik te laten zien, je stem te laten horen en je verhaal te vertellen zodat jij impact maakt die echt raakt én beklijft. Het mooiste & waardevolle geschenk dat je jezelf kunt geven, is de tijd om je unieke spirit die jij bent; te koesteren, te omarmen en lief te hebben.


Joseph Campbell (mythologist, author & philosopher) zei ooit: "The privilege of a lifetime is being who you are".


Mijn overtuiging dat je échte doel hier op aarde is om jezelf af te stemmen op de grote spirituele kracht en dat je Goddelijke innerlijke kompas al aan het werk is in jouw leven. Laat je stem horen, laat je zien en geef erkenning aan wie jij bent!


OPLEIDING

PHD-ONDERZOEK

Op 16 september 2022 heb ik mijn PhD aan de Erasmus Universiteit Rotterdam publiekelijk mogen verdedigen. De titel van mijn onderzoek is: 


‘Stem geven aan stille verhalen: Indische Nederlanders aan het woord na hun repatriëring vanuit Nederlands-Indië naar Nederland.’


In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk ‘Innerview-model’ ontwikkeld om naar de verhalen van gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, waardoor er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan.


Uit respect en eerbied wil ik prof. dr. Paul Chauvigny De Blot SJ Lic. Ph., hoogleraar Business Spiritualiteit, benoemen omdat hij veel voor mij heeft betekent in het proces van promoveren en daarbuiten.


BEDRIJFSKUNDE

In 2010 ben ik afgestudeerd in Bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam:


Major

• Business Innovation and Entrepreneurship met als afstudeeronderzoek:


'Wat is de invloed van business spiritualiteit op besluitvormingsprocessen?'


Verdiepingsvakken

• Management van Verandering (MV) 

• Leiderschap, Management en Bestuur (LMB) 

• New Business Innovation and Entrepreneurship (NIE)


Capita Selecta

• Marketing & Management


WERKERVARING

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in veranderende organisaties waarbij fusie, reorganisatie en herstructurering centraal stonden. Als verandermanager, als leidinggevende, heb ik jarenlange ervaring met veranderprocessen, crises en troubleshooting.


ROL ALS LEIDINGGEVENDE

Een stevige, verbindende persoonlijkheid die op alle niveaus gemakkelijk schakelt, in kansen en oplossingen denkt en mensen weet te engageren en mee te nemen in veranderingsprocessen. Als strategisch sparringpartner zorg ik voor structuur en overzicht stel ik de juiste prioriteiten. Schakel ik tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau; een bedrijfskundige blik is daarbij behulpzaam.


Ik ben benaderbare en zakelijk ingestelde persoonlijkheid met een stevige drive en can-do mentaliteit, die mensen in beweging weet te krijgen en de gewenste ontwikkeling weet te sturen; die hard op de inhoud en zacht op de relatie is.


In mijn stijl van leidinggeven geef ik ruimte aan de medewerkers en voert inspireren en stimuleren de boventoon. Graag wil ik een bijdrage leveren aan duurzame veranderingen met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': het draait om samenwerking tussen 'doen', ofwel: de 'zakelijke deskundigheid' van de organisatie en 'zijn', ofwel: het 'welzijn' de mensen.


Van nature ben ik duidelijk en transparant in communicatie, toegankelijk, maak makkelijk verbinding en overtuig op basis van argumenten en feiten. In termen van leiderschap kun je verwachten:


• Verbindend & Enthousiasmerend Leiderschap

• Bestuurlijk inzicht en Gevoel voor Verhoudingen 

• Analytisch sterk, maar beschik ook over Probleemoplossende Kwaliteiten

• Goede balans tussen aandacht voor de mens, sturing op inhoud en proces

• Hard op inhoud, Zacht op relatie

• Proactief en Initiatiefrijk 

• Verbinder en Teamspeler

• Klant- en Kwaliteitsgericht

• Organisatiesensitief en Omgevingsbewust

• Ondernemend en Resultaatgericht

• Veerkrachtig  en Communicatief sterk

• Compassie en Vertrouwen

• Positief en Volhardend

• Doortastend en Daadkrachtig


ROL ALS COACH/MENTOR

In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee op het 'innerlijke weten' leren te vertrouwen en blijvende betekenisvolle veranderingen in hun leven te creëren. Naast mijn bedrijfskundige kennis en kunde heb ik mezelf door de jaren heen ondergedompeld in verschillende opleidingen en filosofieën. Tegelijkertijd kwam mijn grootste opleiding voort uit mijn ervaring in de 'School of Life'.


Ik vind het belangrijk om de autonomie van de eigen intuïtie te stimuleren zodat die verder ontwikkelt kan worden om de authentieke zelf te kunnen zijn. Iedereen verdient het om zich gelukkig en vrij te voelen in het leven en zijn/jaar plek in de wereld te vinden.


Ik help de coachee in balans te komen, bewust de mindset te gebruiken en (zakelijk, persoonlijk en/of spiritueel) te laten groeien en bloeien. Als coach/mentor hou ik een spiegel voor. Er wordt ontdekt waar de blokkades liggen en wat men wilt in het leven. Vragen als: 'wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik' staan centraal. Maar nog belangrijker is de vraag: 'wie wil ik zijn en waar ga ik voor staan?'. Wat geeft vreugde & kracht en hoe kunnen bepaalde gebeurtenissen een plek krijgen in het persoonlijke leven. Tenslotte vind ik het belangrijk om de juiste handvatten mee te geven zodat er ook daadwerkelijk verder wordt gegroeid naar de next level.
TRANSFORMATIE EN GROEI MET FOCUS OP DE COMBINATIE VAN ZAKELIJKE DESKUNDIGHEID EN HET WELZIJN VAN DE MENSDr. Lique Fredriksz

Transformation & Well-being Coach/Mentor

Met Ziel & Zakelijkheid