lique fredriksz


PhD-Candidate

TRANSFORMATIon & Well-being coach/Mentor

transformational & consciousness coach

Lique Fredriksz

I inspire and motivate people from all walks of life and career

Ik geloof dat een deel van mijn roeping hier op aarde is om mensen te helpen verbinding te maken met ideeën die hun visie uitbreiden van wie ze werkelijk zijn en alles wat ze kunnen zijn via verhalen.


MIJN GROTE WAAROM

Ik motiveer je om je ware ik te laten zien, je stem te laten horen en je verhaal te vertellen zodat jij impact maakt die echt raakt én beklijft. Het mooiste & waardevolle geschenk dat je jezelf kunt geven, is de tijd om je unieke spirit die jij bent te koesteren, te omarmen en lief te hebben. Joseph Campbell (mythologist, author & philosopher) zei ooit: "The privilege of a lifetime is being who you are." Mijn overtuiging is dat je echte doel hier op aarde is om jezelf af te stemmen op de grote spirituele kracht en dat je Goddelijke innerlijke kompas al aan het werk is in jouw leven. 


IN HET KORT

Op dit moment zit ik als PhD-Candidate in de laatste fase van mijn PhD, met als onderwerp "Storytelling: Giving Voice to Silent Narratives; The power of The Existential Story." Eén van mijn promotoren is prof. dr. Paul Chauvigny de Blot, hoogleraar business spiritualiteit. In 2010 ben ik afgestudeerd in Bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als Major: New Business Innovation and Entrepreneurship met als afstudeeronderzoek: "Wat is de invloed van businessspiritualiteit op besluitvormingsprocessen?" En het vak Marketing & Management als capita selecta.


Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in veranderende organisaties waarbij fusie, reorganisatie en herstructurering centraal staan. Als verandermanager,  leidinggevende, heb ik jarenlange ervaring met veranderprocessen, crises en troubleshooting.


Mijn expertise ligt op transformatie en groei met focus op de combinatie van zakelijke deskundigheid en het welzijn van de mensen.


Ik leer hoe je op je innerlijke weten kan vertrouwen en blijvende betekenisvolle verandering in je leven kunt creëren. Hoewel ik een achtergrond heb in  de bedrijfskunde en mezelf door de jaren heen heb ondergedompeld in veel verschillende opleidingen en filosofieën, kwam mijn grootste opleiding voort uit mijn ervaring in de 'School of Life'.


Ik vind het belangrijk om de autonomie van je eigen intuïtie te stimuleren zodat je die verder kunt ontwikkelen om je authentieke zelf te kunnen zijn. Iedereen verdient het om zich gelukkig en vrij te voelen in zijn/haar leven en zijn/haar plek in de wereld te vinden.


COACH - MENTOR
Ik help je in balans te komen, bewust je mindset te gebruiken en (spiritueel) te groeien. Als  coach - mentor houd ik een spiegel voor. Je ontdekt waar blokkades liggen en wat je wilt in jouw leven. Wat geeft je vreugde & kracht en hoe kun je bepaalde gebeurtenissen een plek geven in jouw leven. Tenslotte vind ik het belangrijk om je de juiste handvatten mee te geven zodat je ook daadwerkelijk verder groeit naar jouw next level.


INTERIM MANAGER

Een stevige, verbindende persoonlijkheid die op alle niveaus gemakkelijk schakelt, in kansen en oplossingen denkt en mensen weet te engageren en mee te nemen in veranderingsprocessen. Als strategisch sparringpartner zorg ik voor structuur en overzicht stel ik de juiste prioriteiten. Schakel ik tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau; een bedrijfskundige blik is daarbij behulpzaam. Ik ben een benaderbare en zakelijk ingestelde persoonlijkheid met een stevige ‘drive’ en ‘can do’ mentaliteit, die mensen in beweging weet te krijgen en de gewenste ontwikkeling weet te sturen. In mijn stijl van leidinggeven geef ik ruimte aan de medewerkers en voert inspireren en stimuleren de boventoon. Graag wil ik een bijdrage leveren aan duurzame veranderingen met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': het draait om samenwerking tussen doen, ofwel: de zakelijke deskundigheid van de organisatie en zijn, ofwel: het welzijn van de mensen.


 Oplossingen voor Management Vraagstukken - Transformatie  & Herstructurering - Veranderkracht - Advies & Implementatie


Van nature ben ik duidelijk en transparant in communicatie, toegankelijk, verbinding maakt en overtuig op basis van argumenten. In termen van leiderschap kun je verwachten: coach, voorbeeldgedrag, dienstverlenend (het management als klant), transparantie, professionaliteit, vertrouwen geven en ontvangen, veerkracht, samenwerkings-, doel- en resultaatgerichtheid en ondernemerschap.


Gebruik je verstand en volg je hart!


Drs. Lique Fredriksz

PhD-Candidate

Transformation & Well-being Coach/Mentor