Grote droom

Grote droom | Auteur Irma van der Linden

Het is het jaar 2000 als onze grote droom begint en deze droom was van een omvang, dat het ons hele leven op z’n kop zou zetten. In die zomer van 2000 werden we verliefd op het idee om een vakantiepark te gaan runnen in het zonnige Italië, land vol passie en karakter.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het fijn, wanneer mijn leven af en toe een totaal andere koers gaat varen en alle mogelijkheden open voor me liggen. Dat wil niet zeggen, dat het zonder slag of stoot gaat. Van de asfaltweg kom je ineens op een totaal onbekend pad terecht vol hobbels, bochten en heuveltjes waarachter je niet kunt zien wat er komen gaat. Spannend, uitdagend en ja, ook behoorlijk eng. Zo voelde het volgen van die droom ook voor ons. Bij vlagen was het zo eng, dat we het allebei niet zagen zitten, maar de droom bleef en het universum kneedde ons zachtjes klaar en duwde ons liefdevol in de richting die voor ons weggelegd was.

Buiten de leuke (nog steeds vrijblijvende) reisjes op zoek naar een geschikte woning moesten we ook belangrijke beslissingen nemen en één daarvan staat me nog altijd helder voor de geest: het moment dat net na de zomer van 2005 het bord TE KOOP in de tuin van onze fijne woning in Nederland werd gezet. Dat was een keerpunt, een gevoel van ‘en nu kunnen we niet meer terug’. Ik kreeg het Spaans benauwd en belde Fred met de legendarische woorden “Hij heeft het bord in de tuin gezet!”. Waarop Fred begon te lachen en zei “Ja, dat wisten we toch?” En ja, dat wisten we ook. Het was of er door deze nuchtere logica een zware last van me afviel en na een zucht van opluchting, lachte ik met hem mee.

Na deze, op dat moment voor mij enorme, stap werden de deuren naar onbeperkte mogelijkheden opengezet en volgden de ontwikkelingen zich razendsnel op. Inmiddels gaan we dit jaar ons 12e seizoen al weer in en hebben we een geweldig vakantiepark op een prachtige locatie tussen de heuvels van Piemonte.

Zo kan het lopen met dromen. Het begon voor ons allemaal met een beeld, een idee en nu leven we onze droom. Dat klinkt heel erg opgedreund uit een verkoopprogramma, maar het is echt waar. Het blijft echter bijzonder, dat je onderweg naar het realiseren van je dromen zoveel onzekerheden, twijfel en angst tegenkomt. Wat is dat toch? Achteraf bezien is ons avontuur helemaal gelopen zoals het bedoeld was en zijn we enorm gelukkig. En toch, ook met de wetenschap in mijn achterhoofd dat het loopt zo het moet lopen, is het najagen van elke nieuwe droom weer een uitdaging en (soms) een beproeving.

Zo ook met mijn nieuwe droom die een jaar geleden vorm kreeg. Ik wilde mensen verbinden, inspireren en mijn kennis met ze delen op het gebied van toerisme en hospitality. Met behulp van mijn businesscoach zocht ik naar mogelijkheden en ineens ontstond het idee voor de Retraite Academie, het startpunt voor iedereen die een retraite wil organiseren. Dit is wat ik kan, wat mijn essentie is en waar ik mensen bij kan helpen.

Ik verbind mensen met elkaar middels de mogelijkheid om op de site retraite professionals en geschikte locaties te vinden. Daarnaast deel ik mijn kennis in een aantal online programma’s en in een opleiding tot Retraiteplanner en Retraite Assistent. Ontzettend tof om te doen en ik krijg er veel voldoening van. Toch … deze onderneming is net van de grond en er ligt een lange, onbekende weg voor me. Ik kom regelmatig een bocht tegen en dan vraag ik me af wat er achter die bocht ligt. Ook de twijfel en de onzekerheid komt om de hoek kijken. Wie zit er op mij te wachten? Ben ik wel de persoon waar mensen naar op zoek zijn?

Ik weet dat ik werk vanuit zuivere intentie en in mijn ondernemersbloed voel ik, dat dit concept van waarde is, dus die heuvels en bochten neem ik er maar bij. Ik moet gewoon bedenken, dat ik af en toe stil kan staan en achterom mag kijken naar de weg die ik al afgelegd heb. Binnen laten komen wat ik al bereikt heb en waar ik van betekenis ben geweest. De obstakels die waardevolle lessen zijn overzien en inzichten binnen laten komen. Dat ik de eerste stappen op dit nieuwe pad op weg naar mijn nieuwe droom al heb mogen zetten, maakt me blij en dankbaar. Op naar de volgende bocht!

Voorstellen

Mijn naam is Irma van der Linden. Sinds 12 jaar heb ik samen met mijn man een vakantiepark in Piemonte, Noord-Italië. Samen met onze 4 kinderen combineren we het zonnige leven in Italië met een enerverend bestaan in Nederland en zo hebben we het beste van 2 werelden. Sinds een jaar ben ik ook eigenaar van de Retraite Academie, een platform dat het startpunt voor iedere retraite is. Naast geschikte retraitelocaties, retraite-professionals en (binnenkort) een retraiteagenda, kun je hier ook allerlei gratis tools terugvinden om jou te helpen bij het plannen van je retraite.

Tevens bied ik een online programma voor coaches en trainers aan. In oktober 2018 gaan de opleidingen Retraite-planner en Retraite Assistent van start waarin cursisten opgeleid worden om de volledige organisatie of de persoonlijke begeleiding van retraites op zich te nemen.

Ons prachtige vakantiepark in Italië bied ik ook aan als retraitelocatie. Op een inspirerende plek kun je hier ongestoord je programma uitvoeren terwijl ik de hele organisatie op me neem. Je kunt mij ook inhuren als Retraiteplanner wanneer je wel graag een retraite wilt organiseren, maar daar zelf de tijd of het organisatorisch talent niet voor hebt.

Neem een kijkje op www.retraite-academie.nl of neem contact met me op voor een persoonlijk gesprek info@retraite-academie.nl.

Over de schrijver
Als bevlogen bedrijfskundige draag ik bij aan de professionalisering van mens en organisatie. Duurzame veranderingen effectueren met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': Het vinden van een balans tussen 'doen' [de zakelijke deskundigheid van de organisatie] en 'zijn' [het welzijn van de mensen]. Goed, zorgvuldig en gedisciplineerd zakendoen vanuit een diepe inspiratie. Als verbindende leidinggevende, die gemakkelijk schakelt en in kansen en oplossingen denkt, weet ik anderen te inspireren en gemotiveerd mee te nemen in veranderingsprocessen. Ik ben een bruggenbouwer, gericht op continuïteit en kwaliteit. In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee met hun zakelijke, persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Na mijn opleiding bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik onderzoek gedaan en geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd van Nederlands-Indië naar Nederland. In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk 'Innerview-Model' ontwikkeld om naar gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan. Auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!' en co-auteur van 'Lefwijf'.
Reactie plaatsen