arrow_drop_up arrow_drop_down
LEFWIJF
18 oktober 2020 

LEFWIJF

50 VERHALEN – 50 LEFWIJVEN

In het begin heb je schroom, ben je onzeker en denk je van: ja, het zal allemaal wel, ik heb toch niets te vertellen, wie zit er nu op mijn verhaal te wachten? De boekhandels staan immers vol met boeken en je kunt vele verhalen van het internet plukken. Daarnaast hoef je op social media maar een vraag te stellen en de goedbedoelde antwoorden, adviezen en verhalen vliegen je om de oren. Overigens heb ik het idee dat het vaak ‘goed’ gaat op social media. De één is nog succesvoller dan de ander en als je nog niet onzeker bent dan wordt je dat vanzelf wel als je iedereen moet geloven.

Alhoewel ik soms te goedgelovig of zelf een beetje naïef kan zijn (volgens mijn eigen achterban 🙂 ) blijf ik toch ook kritisch naar mezelf en naar mijn omgeving. Waar ik voorheen mij gemakkelijk voor liet lenen, zo bewust kijk ik nu waaraan en met wie ik mij wil verbinden. Want ik geloof. Ik blijf steevast geloven in de goedheid van de mens; steevast geloven dat er absoluut liefdevolle en vriendelijke mensen bestaan en steevast geloven dat er contrasten nodig zijn om te leren. Deze contrasten zie ik als de spaken van een wiel. Zonder de spaken kan een wiel niet draaien en daardoor niet vooruitkomen. Zonder de contrasten kan het levenswiel dus niet draaien, niet vooruitkomen en daardoor niet groeien. Dus ja, het is soms lastig. Maar achteraf maakt het je absoluut sterker en wijzer.

Natuurlijk heb ik ook mijn contrasten. Mijn eigen wiel heeft ook de nodige spaken gehad; mijn levenswiel heeft ook de nodige contrasten. Maar om tot inzichten te komen had ik moed en lef nodig. Lef om mij uit te spreken en moed om door te gaan met mijn levenswerk. Waarom? Omdat ik een LEFWIJF ben. Een LEFWIJF die de wereld een beetje mooier wil maken. Een LEFWIJF die altijd op zoek is naar verbinding via verhalen. Het is ook niets voor niets dat storytelling het thema is van PhD-onderzoek: ‘Stem Geven Aan Stille Verhalen; De Kracht Van Het Existentiële Verhaal’. Het is ook niet voor niets dat ik als nabestaande van de MH17 mijn persoonlijke verhaal in een boek heb geschreven: MH17: Rouwen, Hoe Dan?!

Dus ja, ik heb mij verbonden aan het boek LEFWIJF. Ja, ik heb mij verbonden aan 50 prachtige vrouwen. Ja, ik heb mij verbonden aan 50 rolmodellen. Hoe? door te zijn wie ik ben. Door mijn minnen en mijn plussen te accepteren. Door te gaan staan voor wie ik ben. Door op te staan en uit te spreken waarvoor ik sta. Door mijn stem te gebruiken. Door mijn verhaal te vertellen in het boek LEFWIJF want in dit boek vertellen 50 krachtige vrouwen hun verhaal; gebruiken 50 powervrouwen hun stem en tonen 50 dames LEF.

Deze verhalen zijn in LEFWIJF samengebracht door Lucinda Douglas, auteur, spreekster en ondernemer

50 vrouwen, 50 verhalen

LEFWIJF

Lef in privésituaties, lef in een professionele setting. Met wilskracht en zelfvertrouwen bouwen deze vrouwen niet alleen aan hun eigen levens, maar nemen ook de wereld rondom hen mee in hun avontuur.

Het heft in eigen handen nemen wanneer de situatie erom vraagt.

Kunnen we dat? De 50 vrouwen van LEFWIJF vertellen hoe het voelt als het erop aankomt.

En wat je kunt bereiken door tegenslag om te zetten in actie. Hun lefmoment, hun moment van overwinning.

Van de burlesque danseres, de vrouw die de Yukon per sup bedwingt, de psychologe en de vrouw die waterputten slaat in Kenia tot de voorgangster, de zomerhuisjesontwerpster, de strafrechtadvocate en alle anderen. Wat verenigt deze vrouwen?

VERDER LEZEN

Wil je 50 rolmodellen, 50 verhalen die raken, 50 verhalen die inspireren? Hun verhalen vormen een ode aan lef hebben. Een ode om het leven te leven.

Je kunt hier het boek bestellen.

Ik deel mijn ziel in letters en hoop dat jij naar een wereld kunt kijken die voor ogen onzichtbaar is, want alleen met je hart kun je echt zien…

Liefs Lique

Over de schrijver
In het dagelijks leven is Lique een Well-being Coach & Mentor. Ze helpt je een gezonde levensstijl te leiden en je ware potentieel te ontgrendelen door in balans te komen, bewust je mindset te gebruiken en spiritueel te bloeien. Na haar opleiding Bedrijfskunde (MScBA) is zij verder gaan studeren. In haar onderzoek als PhD-candidate heeft zij geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd naar Nederland. Ook is zij auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!', coauteur van 'Lefwijf' en ervaringsdeskundige op het gebied van c-ptss, depressie, rouw & verlies.
Reactie plaatsen

Gebruik van cookies