Dromen & Ondernemerschap
29 maart 2018 
4 min. leestijd

Dromen & Ondernemerschap

Dromen & Ondernemerschap | Auteur Francina van der Berg

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog….

Marco Borsato zong het al! Maar is het waar? Als jij wakker wordt…is je droom dan bedrog? Of heb je er gewoon nog niet alles aan gedaan om ze werkelijkheid te laten worden? Welke dromen heb je? Wat wil je echt? Wat is je verlangen? Hoe voel jij je als jij aan die droomt denkt? Wat maakt het in je wakker?

Mijn taak als Business Coach is om handen en voeten te geven aan dromen die ondernemers en professionals hebben. Ik begeleid ze in het nemen van beslissingen, geef ze richting en hou ze “accountable” voor de afspraken die zij met zich zelf maken om hun dromen en
verlangen te laten uitkomen.

Soms kan je het gewoon niet alleen, aan die droom werken en heb je er hulp bij nodig. En wat maakt het uit….gewoon doen en gewoon hulp vragen! Het is jouw droom en jij kan elke droom werkelijkheid maken.

Ik heb een oefening voor je.

Schrijf eens voor je zelf op: Wat zou je echt willen? Waar verlang je naar? Denk aan: belevenissen, geld, een relatie, een bepaalde reis, gezondheid, kleding, een tas, andere spullen, een auto, een vliegtuig? Jij mag uit je bol gaan! Schrijf het eens op. Wat wil je nu echt? Maak nu eens die bucket lijst met je dromen en verlangen! Maak schrijf ze allemaal op en maak er een lijst van met minimal 111 items!

Als jij ze opschrijft gaat het voor je leven. Mijn volgende vraag aan je is: om ze visueel te maken en er een moodboard van te maken. Zodat jij het kan ophangen en er elke dag naar kan kijken. Maak het visueel! En als je elke dag er naar kijkt, dan zal je brein er op gaan focussen. En als jij je gaat focussen, dan ga jij er naar handelen! Het brein wordt beïnvloed door het bewuste, maar ook door het onbewuste.

Dagelijks kijken naar je moodboard, met al je dromen en verlangen, beïnvloed je onderbewuste en zal er voor zorgen dat jij bewust en onbewust, keuzes gaat maken. Die je zullen beïnvloeden om aan je dromen te werken.

Maar ook zal je actief aan de slag moeten gaan. Dromen komen niet zomaar uit….er zal echt actie voor ondernomen moeten worden 😉 Maar zorg er voor dat jij je op een dieper niveau verbindt met je droom en dat je duidelijk hebt hoe jij je zou voelen als die droom werkelijkheid wordt. Droom eens met je ogen dicht, visualiseer dat je het al hebt bereikt….en hoe voel jij je dan? Door dagelijks naar je dromen moodboard te kijken, wordt je aan gezet om er actief mee aan de slag. Want alles waar jij van houdt, houd ook van jou!

Als jij iets echt graag wilt, dan verbind jij je er mee op die diepere laag en dan gebeurd het ook. Er is geen magische toverstaf, maar door helder te hebben wat je graag wilt, kan jij je focussen, actie ondernemen en er beslissen op nemen. Zodat alles wat je doet leidt tot het uitkomen van je droom en verlangen.

En laat je hoofd er zich niet mee gaan bemoeien 😉 Want die komt altijd met doemscenario’s en tegenwerkingen als: Dat is belachelijk.., kan toch niet.., of dat is niet voor jou weggelegd…

Dus ga aan de slag!

Droom.

Visualiseer.

Maak helder wat je echt wilt.

Hang je droom op.

Laat je bewust en onbewust inspireren.

Doe je ogen dicht en droom je droom en voel hoe het voelt als je droom uitgekomen is.

En neem actie! Mega veel actie!

Tot dat de droom uitkomt!

En vergeet niet te genieten van de reis die je maakt als je aan je droom of verlangen werkt…die reis is vaak nog interessanter dan het uiteindelijke eindpunt!

Vind je dit toch moeilijk om dit te doen en wil je richting willen krijgen of geholpen willen worden in je proces?

Dan weet je me te vinden via mijn:

site: https://www.fashionsolution.nl/francina-berg/
mail: francina@fashionsolution.nl

of volg me op:

Facebook: https://www.facebook.com/francina.vandenberg
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/francinavandenberg/
Instagram: https://www.instagram.com/francinavandenberg/

Dromen zijn dus geen bedrog en als je wakker wordt dan neem je actie!
Start today!
#livelifelovelife

Geniet!
Met liefde,

Francina van den Berg
Onernemer Fashion Solution
www.fashionsolution.nl
Francina@fashionsolution.nl
071 – 512 33 37
WhatsApp 0655885847

Even Voorstellen

Francina houdt zich bezig met de dagelijkse leiding van Fashion Solution, hierbij stuurt zij de verschillende teams van recruiters aan en houdt ze zich in samenwerking met het marketing & communicatie team bezig met alles rondom social media en dergelijke. Daarnaast geeft zij verschillende workshops en trainingen op het gebied van personal & business coaching.

Wat vertelt Francina over zichzelf

Vandaag de dag ben ik een succesvol zakenvrouw, die met veel plezier en enthousiasme professionals en ondernemers coacht naar een “next level” in hun carrière of bedrijf. Ik ben “mega passievol”, een doorzetter en heb energie voor een “kudde rennende paarden” die niet te stoppen zijn! Mijn drive, focus en doelen is dan ook mega! Ik weet wat ik wil, waar mijn passie ligt en waardoor ik word gedreven. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen mindset, je eigen besluiten en daden. Ik coach jouw daarbij naar de volgende stap in je leven.

Mijn persoonlijke doel is om coachees (creatieve professionals en ondernemers) te begeleiden naar hun droomdoelen en inzicht te geven, hoe zij verder kunnen groeien.

Mijn ambitie is om de aankomende jaren nog meer te focussen: om meer mensen in hun kracht te zetten, ze te “empoweren”, ze te inspireren en ze te enthousiasmeren! Mensen leren hoe zij zelf hun “eigen geld” kunnen verdienen, succesvol en onafhankelijk te zijn zodat zij hun mooiste leven gaan leven!

Over de schrijver
Als bevlogen bedrijfskundige draag ik bij aan de professionalisering van mens en organisatie. Duurzame veranderingen effectueren met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': Het vinden van een balans tussen 'doen' [de zakelijke deskundigheid van de organisatie] en 'zijn' [het welzijn van de mensen]. Goed, zorgvuldig en gedisciplineerd zakendoen vanuit een diepe inspiratie. Als verbindende leidinggevende, die gemakkelijk schakelt en in kansen en oplossingen denkt, weet ik anderen te inspireren en gemotiveerd mee te nemen in veranderingsprocessen. Ik ben een bruggenbouwer, gericht op continuïteit en kwaliteit. In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee met hun zakelijke, persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Na mijn opleiding bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik onderzoek gedaan en geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd van Nederlands-Indië naar Nederland. In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk 'Innerview-Model' ontwikkeld om naar gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan. Auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!' en co-auteur van 'Lefwijf'.
Reactie plaatsen