Dromen van Lucinda Douglas
23 maart 2018 
3 min. leestijd

Dromen van Lucinda Douglas

Dromen| Auteur Lucinda Douglas

Als ik denk aan dromen dan denk ik aan warmte op mijn lichaam, krekels op de achtergrond, het geluid van de oceaan en de klanken van lachende mensen. Oh ja, mijn ogen waren lekker dicht en ik had een glimlach op mijn gezicht. De geur van kokosolie en een briesje.

Oh, maar wij bedoelen de moderne droom van je talenten benutten en dus ook daarmee beroemd worden en impact maken. De levens van anderen veranderen, inzichten delen en plezier beleven.

Ik wil niets meer dan mijn kennis delen, dan mijn levenslessen in dienst stellen van anderen om hun leven vreugdevol te maken. Om successen te behalen. Dat is mijn droom en dan is de vraag automatisch… in welke vorm wil ik het gieten om mijn droom echt uit te laten komen?

Wat is een droom?

Als je deze vraag aan tien mensen zou stellen, krijg je tien verschillende antwoorden en waarschijnlijk hebben sommigen er nog nooit over nagedacht. Je kunt er ook een ander woord voor gebruiken: verlangen, ambitie en doel. Maar een droom klinkt romantisch en persoonlijk.

Mijn droom is om wereldwijd te spreken, te inspireren en te coachen. En het liefst op exotische plekken en met bepaalde mensen. Oh nee… ik wil gewoon 10 miljoen euro hebben en gave dingen doen met en voor mensen.

Okay, back to earth. Ik heb net mijn biografie geschreven en nu ga ik wereldwijd spreken over Yes You Can Woman! Puur empowerment en inspiratie delen. Net voordat ik deze blog begon, werd ik gevraagd of ik ook naar Colombia wilde komen. Tja, dat klinkt toch serieus als het begin van een droom van mij.

Hoe komen dromen tot stand?

Het begint met een verlangen. Bij mij wel! Een verlangen om dat wat ik heb meegemaakt te vertalen naar inspiratie voor anderen. Zo houd ik in april een retraite/conferentie in Praag. Drie dagen lang mogen tien dames hiervan genieten en groeien. Dan mijn verlangen naar de wereldreis tijdens welke ik vrouwen uit vele landen wil inspireren met mijn levensverhaal en de lessen die hieruit vloeiden. Het is het verlangen een verschil te maken en waarde toe te voegen. Aangezien spreken en inspireren mijn natuurlijk talent is, mag ik daar dan ook geld voor vragen. Dat is respect voor mijzelf!

Heeft iedereen een droom?

Helaas is dit niet weggelegd voor iedereen en in principe maakt het ook niet uit. Het gaat om mij en in dit geval om jou. Durf jij je droom uit te spreken en ook aan te werken? Stel, je hebt een droom om op het platteland van Portugal te wonen. Je wilt daar retraites organiseren en mensen contact laten maken met het leven op het land, contact met de aarde. Het kan! Wat ik altijd doe is, ik maak een globaal plan; grote lijnen die ik inkleur afhankelijk van hoe helder ze zijn. Voorwaarde is wel dat het goed voelt.

Deel nu je droom! Klinkt dat absurd? Deel het vooral, zo committeer jij je niet alleen aan jezelf maar ook aan anderen. Nu ben je verantwoordelijk voor je droom en anderen zijn deelgenoten. Vraag om hulp, informatie en laat ze delen in je droom. Maak je droom groter, leef en werk er dagelijks aan. Want je weet het: alles wat aandacht krijgt groeit. Het is net een plant. Het is eigenlijk net als alles, van relaties en mensen tot wensen en jezelf.

Heeft het leven van je droom nut?

Jazeker! Jouw droom voegt doel en waarde toe aan jouw leven. De trends voor dit jaar zijn dat mensen veel meer met hun geloof willen doen, dat ze meer willen reizen, dat ze meer willen betekenen voor anderen en dat ze vrijwilligerswerk willen verrichten in de wereld. Wat is de mens toch een droom…

Om je next level te bereiken is het volbrengen van je droom nodig. En iedere stap die je maakt tijdens deze reis brengt je weer verder. Je droom leven heeft betekenis, bestaat uit liefde en maakt je echt iemand om rekening mee te houden. Jij maakt het verschil en inspireert anderen door je droom te leven. Tenslotte is het niet iedereen gegeven.

Laat je droom vooral heel groot zijn!

Is je droom te gemakkelijk haalbaar, dan is het geen droom. Dan is het een doel of misschien een doelstelling. Een droom mag groot zijn. Je moet verwachten dat anderen je zullen uitlachen, dat je wellicht andere vrienden moet vinden en dat je zelfs aan een nieuwe mindset moet werken om alleen al je droom te kunnen uitspreken. Ben jij daaraan toe? Ik hoop het wel en GA ervoor want je leven wacht niet op je. Zoals ik altijd tegen mijn kinderen zeg… Nu is later!

Lucinda Douglas

Even Voorstellen

Lucinda staat bekend als The Yes You Can Woman! Zij is geboren in Kaapstad tijdens de apartheid en dat systeem heeft haar meer gebracht dan zij ooit had kunnen dromen. Zij is een rasoptimist en motiveert mensen door zichzelf te zijn en zij weet altijd hoe zij het beste in anderen naar boven kan halen. Als auteur, coach en spreekster heeft zij een ongekende flexibiliteit van geest.

Een vrouw de moeite waard om te leren kennen en jij mag mee op haar wereldreis in 2018. Ben je klaar voor een inspirerend leven? Wil jij echt het verschil maken? Lucinda kan je leiden naar jouw next level.

Contactgegevens
info@lucindadouglas.nl

Over de schrijver
Als bevlogen bedrijfskundige draag ik bij aan de professionalisering van mens en organisatie. Duurzame veranderingen effectueren met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': Het vinden van een balans tussen 'doen' [de zakelijke deskundigheid van de organisatie] en 'zijn' [het welzijn van de mensen]. Goed, zorgvuldig en gedisciplineerd zakendoen vanuit een diepe inspiratie. Als verbindende leidinggevende, die gemakkelijk schakelt en in kansen en oplossingen denkt, weet ik anderen te inspireren en gemotiveerd mee te nemen in veranderingsprocessen. Ik ben een bruggenbouwer, gericht op continuïteit en kwaliteit. In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee met hun zakelijke, persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Na mijn opleiding bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik onderzoek gedaan en geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd van Nederlands-Indië naar Nederland. In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk 'Innerview-Model' ontwikkeld om naar gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan. Auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!' en co-auteur van 'Lefwijf'.
Reactie plaatsen