HSP & Dromen

HSP & Dromen | Auteur Margot Rantong

“Sommige DROMEN blijven je achtervolgen… totdat je ze vervult!”

Als kind had ik een enorm rijke fantasie. Ik zag en voelde dingen die anderen níet waarnamen. En verhaalde over onderwerpen die niet bij mijn leeftijd hoorden (nu weet ik dat dit typerend is voor HSP’s maar toen begreep ik dat nog niet). Ik had de reputatie een dromertje te zijn. Dat werd me bijna dagelijks verteld. Het stond zelfs onder mijn schoolrapporten. En dat akelige woord ‘dromertje’ had NOOIT een positieve ondertoon. Dat moest dus bijgeschaafd worden zodat ik volwassen zou worden met een ‘realistische’ kijk op de wereld. En daarom besloot ik al jong om mijn dromen en visioenen weg te drukken en voor mijzelf te houden. Ik schaamde mij er echt voor. Want ik was kennelijk raar. Niet realistisch. ‘Anders’. En als kind wilde ik, net als ieder kind, er gewoon graag bij horen. Geaccepteerd worden.

Rijke fantasie

Dromen, visioenen, een rijk inlevingsvermogen en verbeeldingskracht zijn 4 totaal verschillende begrippen. Met elk hun eigen definities. Maar in mijn kindertijd liepen ze onduidelijk door elkaar. Ik droomde over sprookjesfiguren, elfen en feeën die de wereld een stukje mooier maakten. En van een podiumbestaan met grootse publieken. Niet per sé omdat ik beroemd wilde zijn. Maar het voelde als voortbestemd. Toch nam ik mijn dromen en visioenen nooit serieus. Ik was tenslotte maar een dromertje. Met een levendige fantasie. En een onrealistische kijk op de wereld. IK? Op het podium? Volle zalen? Ik hoefde mezelf echt niet belangrijker te maken dan ik was! Maar toch… als ik een visioen had van een neerstortend vliegtuig met 167 doden dan keek ik de dagen erna liever geen nieuws. Zo’n voorspellende droom klopte namelijk altijd! Waarom ik mijzelf dan toch niet serieus nam?

(on)Realistisch leven

Ik heb het lang geprobeerd. Mijn dromen en visioenen wegstoppen. ‘Realistisch’ zijn en voldoen aan de verwachtingspatronen van anderen. Ik bouwde aan een carrière die logisch en verstandig leek. En die vooral gericht was op de goedkeuring van mijn omgeving. Ik werd corporate communicatie expert. Ontwikkelde in- & extern communicatiebeleid. Verzorgde velerlei PR- & communicatietrainingen. Stond daarbij op menig podium. Maar het maakte mij doodongelukkig. Ik raakte zelfs 2x burn out. Tijd om naar mijn hart te luisteren dus. Maar ja, dát was ik in de loop der jaren behoorlijk verleerd! Het begin van een pijnlijke maar spannende zoektocht naar mijn diepere kern…

Podium dromen

Het podium bleef terugkomen in mijn carrière. Al had het nooit de vorm uit mijn kinderdromen. Ik zong in kerkkoren, bands, ensembles en trad daarmee op in het land. Ik organiseerde ruim 160 concerten voor Stichting Jazz in Arnhem in het statige Musis Sacrum. En elke concertavond stapte ik op het podium om onze concertbezoekers welkom te heten en de musici in de spotlights te zetten. Ik had er plezier in. Maar het was nooit MIJN verhaal. Mijn ding. Het ging altijd over anderen.

Mijn grootste demoon was inmiddels dat ik mijn eigen dromen niet meer herkende. Ik had ze, vol schaamte, te diep weg gestopt. Maar er was 1 rode draad in mijn leven die opviel…

ik liet mensen naar hun hart luisteren. Ik leerde ze om hun dromen serieus te nemen. En te luisteren naar hun innerlijke stem. Is het niet grappig?

Ik leerde anderen wat ikzelf (nog) niet kon. En pas ver na mijn 30e leerde. En het gaf me een enorm goed gevoel. Een eigen coachingpraktijk waarin ik hooggevoelige ondernemers empower was dan ook een logische volgende stap. Dat doe ik nu 2,5 jaar. Het is heerlijk om mijn eigen passie te leven. En te zien hoe ik anderen hiermee vol in hun kracht zet. En hun volle potentie laat leven. Maar ik wil expansie; voel behoefte tot inspireren op veel grotere schaal. Opnieuw zijn er dromen & visioenen over podia. En de ‘hints uit het Universum’ zijn steeds explicieter! Ik heb er lang genoeg omheen gedraaid. Het is tijd om nu – ook letterlijk – mijn podium te pakken. Zodat ik nog veel meer hoogsensitieve soulpreneurs kan inspireren om hun hart te volgen. Out of the box te gaan. En hun missie te manifesteren.

Waarom 20% van de wereldbevolking HSP is

Ik geloof dat het geen toeval is dat 20% van onze wereldbevolking – net als ik – hoogsenstitief is. Het Aquariustijdperk is begonnen. De wereld verandert in rap tempo. Sneller dan ooit. Oude waarheden veranderen, oude zekerheden gaan op de helling. Het is voor de gemiddelde mens topsport beyond imagination om hierdoor niet totaal overwhelmed en ontregeld te raken.

Wij hoogsensitieve empath’s hebben een missie te vervullen om deze overgang naar het nieuwe tijdperk voor iedereen soepeler te laten verlopen. Ik help jou graag JOUW zielermissie te ontvouwen.

De vraag is:

Ben JIJ er klaar voor om JOUW MISSIE volledig te omarmen?

Ik daag jou uit om de roep van jouw innerlijke stem te volgen. En jouw intuitie héeel serieus te nemen! Dus vraag jezelf af:

‘Wat wil zich in dit leven door/via mij manifesteren?”
Schrik je van jouw eigen grootsheid? Omarm het maar.
Want alleen dan kun jij JeZelf vol in de wereld zetten!

Mijn motto:

“Volg je hart”.
Droom groots.
Wees bang.
En doe het tóch…!”

Ik wens jou een pad vol inspiratie, geluk & zelfrealisatie.

Heb ik jou geraakt met mijn artikel en wil je méer?
Hier vind je mij op het internet!

Mijn site: www.hsp-ondernemenmetgevoel.nl
Facebook: www.facebook.com/MargotRantong en www.facebook.com/hsp-ondernemenmetgevoel
Twitter: https://twitter.com/MargotRantong
LinkedIn: http://bit.ly/2hZe38y

En natuurlijk ben ik supernieuwsgierig naar jóuw persoonlijke HSP verhaal… Ik lees je graag in een reactie!

Sprankelende groet,

Margot Rantong

Over de schrijver
Als bevlogen bedrijfskundige draag ik bij aan de professionalisering van mens en organisatie. Duurzame veranderingen effectueren met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': Het vinden van een balans tussen 'doen' [de zakelijke deskundigheid van de organisatie] en 'zijn' [het welzijn van de mensen]. Goed, zorgvuldig en gedisciplineerd zakendoen vanuit een diepe inspiratie. Als verbindende leidinggevende, die gemakkelijk schakelt en in kansen en oplossingen denkt, weet ik anderen te inspireren en gemotiveerd mee te nemen in veranderingsprocessen. Ik ben een bruggenbouwer, gericht op continuïteit en kwaliteit. In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee met hun zakelijke, persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Na mijn opleiding bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik onderzoek gedaan en geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd van Nederlands-Indië naar Nederland. In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk 'Innerview-Model' ontwikkeld om naar gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan. Auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!' en co-auteur van 'Lefwijf'.
Duikmaatje
Door

Duikmaatje

op 26 Mar 2018

Hallo Margot, Mooi stuk van een oude vriendin! Zeer herkenbare stukken. Niet zozeer voor mijzelf, maar meer voor mijn oudste dochter. Wij zijn nog steeds zoekende naar handvatten die haar verder kunnen helpen. Zowel op haar school, gescheiden thuissituatie en haar verdere leven. Keep up the good work!

Margot
Door

Margot

op 30 Mar 2018

WáuW - Terima kasih, duikmaatje ??? Dankjewel voor jouw dierbare reactie! En zóoo waardevol dat jij jouw dochter hierin serieus neemt! HSP zijn is oprecht zó’n krachtig levensfundament. Vooral als jouw dochter het juk van onbegrip in deze vormende fase van haar leven kan overslaan. En het nu al leert omarmen. Keep empowering her! ? En veel liefde & kracht in de uitdagingen die je daarbij tegenkomt. I promise your father’s heart: her great fullness will be priceless beyond imagination! ??☘️ Lfs, xM

Reactie plaatsen