Zuiver dromen

ZUIVER DROMEN

Met Zuiver Dromen (ook wel lucide dromen) kun je wakker worden in je droom terwijl je ligt slapen.

Dat betekent dus… dat je bewust meemaakt dat je droomt, maar ook wat je droomt!

Als je hierin kundig genoeg bent kun je zelfs je dromen gaan beïnvloeden. Voor veel mensen houd het hier dan op… want dat vinden ze maar een enge gedachte. Wakker worden in je droom terwijl je ligt te slapen en dan ook nog je droom besturen… Ik vind juist dat er niets mooiers is dan dat… stel je droomt van een achtervolging maar je wilt dat niet… dan kun je die droom dus mooi een andere wending geven!

Is het beïnvloeden van je dromen dan slecht voor je? Nee, is mijn antwoord. Zuiver Dromen is niet ongezond. Je REM SLAAP wordt niet gestoord, je blijft namelijk dezelfde soort informatie verwerken. Het enige verschil is dat je dit nu bewust doet! Je brengt nog steeds allerlei dingen met elkaar in verband. Het is juist handig om zuiver te dromen, want dit soort dromen vergeet je namelijk veel minder snel. In het Zuiver Dromen kun je vrijwel meteen inspringen op boodschappen van je onderbewustzijn. Je kunt vragen waarom iets in je droom verschijnt en wat de betekenis hierachter is.

Misschien denk je nu mooi, dan kan ik mijn hele droom aanpassen, maar dat gebeurt vaak maar voor een deel. Ieder mens droomt per week ongeveer veertien uur. Als je echt een dromer bent die heel goed zuiver dromen kan, heb je ongeveer 1% van die tijd zuivere dromen. Het restant blijft dus de normale manier van dromen.

Concluderende feiten

1 je kunt van zuiver dromen absoluut niet vermoeider raken dan anders

2 als een zuivere droom al een negatief effect zou hebben is dat geheel te verwaarlozen

Oefentip

Misschien leuk om eens te oefenen met zuiver dromen?

Stel je hebt een droom die steeds terugkeert, bijvoorbeeld: je zit vast in een kuil en kunt er niet uit. Vaak wordt je dan wakker op het moment dat de angst de overhand neemt, wat kun je dan doen?

Je ontspant je, sluit je ogen en je haalt je deze droombeelden weer zo levendig mogelijk voor de geest. Hoe concreter, hoe beter. Stel je dan voor dat je iemand om hulp vraagt, of dat je een ladder vindt om te ontsnappen. Of dat je eigenlijk kunt vliegen en de kuil uit zweeft. Iets wat voor jou op dat moment als de oplossing voelt. Zeer belangrijk hierbij is, is dat je handelend optreedt. Vervolgens ga je dit trainen. Een paar keer per dag ga je even zitten, je sluit je ogen en je gaat deze handeling als het ware ‘instuderen’. Als je dan weer droomt dat je vast zit, zit deze handeling zo ingebakken, dat je de eerstvolgende keer je deze handeling ook in je droom zult uitvoeren!

☆☆☆☆☆

Liefs Danielle van Eijk

Over de schrijver
Als bevlogen bedrijfskundige draag ik bij aan de professionalisering van mens en organisatie. Duurzame veranderingen effectueren met als managementstijl én wetenschappelijke theorie: 'Business Spiritualiteit': Het vinden van een balans tussen 'doen' [de zakelijke deskundigheid van de organisatie] en 'zijn' [het welzijn van de mensen]. Goed, zorgvuldig en gedisciplineerd zakendoen vanuit een diepe inspiratie. Als verbindende leidinggevende, die gemakkelijk schakelt en in kansen en oplossingen denkt, weet ik anderen te inspireren en gemotiveerd mee te nemen in veranderingsprocessen. Ik ben een bruggenbouwer, gericht op continuïteit en kwaliteit. In mijn rol als coach/mentor help ik de coachee met hun zakelijke, persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Na mijn opleiding bedrijfskunde (MScBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik onderzoek gedaan en geluisterd naar de verhalen van de Indische Nederlanders die na WOII zijn gerepatrieerd van Nederlands-Indië naar Nederland. In het kader van mijn PhD heb ik een wetenschappelijk 'Innerview-Model' ontwikkeld om naar gemarginaliseerde doelgroepen te luisteren, zodat er meer inzicht, begrip en verbinding kan ontstaan. Auteur van 'MH17: Rouwen, Hoe Dan?!' en co-auteur van 'Lefwijf'.
Reactie plaatsen